Ingatlan hirdetési portál - Kedvező árú hirdetések
Hirdetési állományok kezelése - Ingatlan értékesítés
Minden egy helyen, a Magyar Ingatlan Központban!

Szőlőnek és bornak szentelt tanya, kúria és vendégház, tekintélyes borospince

Tanya eladó - Gyöngyös - Heves megye

129 000 000 Ft

Gyöngyös

HSZ: 2462889 Heves megye
Kategória eladó Típus tanya Alapterület 1 200 m2 Szobák 4
Tradicionális bortermelő vidék Aba Sámuel történelmi területén, szőlőültetvények, ameddig a szem ellát, közepén szigetként kimagasló birtok és gasztronómiai oázis a bor és a föld adta javak szeretetének megünneplésére!

Eladásra kínálunk a Gyöngyös és Abasár között elterülő szőlőtermő terület közepén egy háromszintes, összesen közel 1.200 m2-es, többfunkciós épületet, amely a vendéglátás fellegváraként egyszerre étterem és borház, vendégház, rendezvényterem, múzeum, bemutatóterem, és a teljes épület alatti tekintélyes borospince révén a jövőben a vendégek kimeríthetetlen bőségforrásává válhat!
A teljes birtok és tanya egy nagyobb turisztikai és idegenforgalmi fejlesztés kiinduló alapja, amely fekvéséből és méreteiből adódóan kivételes lehetőséget tud biztosítani a térség befektetőinek.

Másfél hektár művelés alól kivett udvar, közepén egy múlt századi, három szintes kúria megkezdett felújítással, újjáépítéssel.
Földszint: Előtér és fogadó szint, ruhatár, kollekció bemutató tér. Kiskereskedelmi üzlethelyiség, étterem, különterem, szociális helyiségek. Három különálló lakrész, vendégfogadó, recepció, társalgó. Hátul 150 adagos konyha és kiszolgáló helyiségei, raktárak.
Emelet: vendéglátásra alkalmas, elszeparált galériák, raktár, valamint a szint külső folytatásaként egy 350 m2-es terasz.
Pinceszint: hatalmas kapacitású bortároló hordók, valamint klasszikus, egységekre tagolt, téglafalazatú boltíves pince az épület teljes hosszában.
Az épület alapja, falazata, tetőszerkezete stabil, remek állapotban van. Villamos, víz-, és fűtéshálózata kiépített, emellett a szerelvények hiányoznak. Belső felújítása abbamaradt, így további jelentős beruházásra van még szükség, hogy vendégfogadásra alkalmassá váljon.
Átadásra kerül a teljes terület, a vendégház, a telken lévő további két évszázados házrom, valamint igény esetén a kezeléshez kapcsolódó üzleti vállalkozás.
A térség ingatlanpiaci környezetében vizsgálva, a méreteket és lehetőségeket számba véve ez az ingatlan egy nagyobb, akár az 1,5 M Eurót is meghaladó üzleti fejlesztés alapeleme. A felújítási, kivitelezési igények figyelembe vételével került megállapításra a jelenlegi kínálati ára, amely 129 M Ft.
A terület értékállósága nem kérdéses, hiszen a régió történelmi múltakra tekint vissza, az adottságainak köszönhetően évszázadok óta a növénytermesztés, szőlőtermesztés, borkészítés hazája, így a jövőbeli útja és szerepe, fejlődési képessége is adott.
A régióban, a településen és akár a szomszédban is további területek vásárolhatók, illetve közeli gazdálkodók szőlőterméseinek megvásárlása is lehetséges.

Ha egy igazán egyedi, a térség múlt századi hangulatát máig megőrző borházat, bortanyát keres, amit saját tervei alapján varázsolna újjá, amennyiben keresi a régi épületek sokat sejtető különlegességeit, amiben ráadásul a sikeres üzlet is ott rejtőzködik, akkor ez az a birtok, ami mindezeknek megfelel! Jöjjön, nézze meg!

Érdeklődése esetén állunk rendelkezésére! Az ingatlan személyes megtekintése előtt bővebb felvilágosítást adunk, további képeket is mutatunk, az ingatlantúrát kérésére megszervezzük.

Ingatlan adatai

Irányár:129 000 000 Ft
Kategória:eladó
Típus:tanya
Megye:Heves megye
Helység:Gyöngyös
Irányítószám:3200
Emelet:Földszint
Övezeti besorolás:Külterület
Alapterület:1 200 m2
Szobák száma:4
Erkély/terasz összmérete:350 m2
Fűtés:egyéb
Nyílászárók:fa
Komfort:komfort nélkül
Ingatlan állapota:felújítandó
Parkolás:beállóhely
Kilátás:panoráma
Szintek száma:3
Közművek:villany, ipari áram, víz, emésztő
Jellemzők:üres, alápincézett, akadálymentesíthető
Telek terület:15 298 m2

Helyiségek Garázs, műhely, melléképület
Régió megtekintése térképen

Az ingatlan hirdetője

Bosnyák Zoltán
MIK Magyar Ingatlan Központ


Az ingatlannal kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal a hirdető magánszemélyhez, illetve az ingatlant közvetítő irodához a fentebb található elérhetőségek valamelyikén vagy az email űrlap kitöltésével.

Üzenet küldéseKérdése van? Válaszolunk!

Hasonló hirdetések