adatlap nyomtatása 

Az ingatlanhirdetés már lejárt.

Zala megye, Kehidakustány 
 

Hivatkozási szám: 2032072
Adatlap: https://mik.hu/ingatlan/2032072
Ingatlan adatai
Irányár: 8 900 000 Ft
Az ingatlan négyzetméterára: 148 333 Ft
Típus: családi ház
Kategória: eladó
Alapterület: 60 m2
Fűtés: egyéb
Állapota:
Szobák száma: 2
Építés éve: 1965
Szintek száma: -
Telekterület: 3 100 m2
Kert mérete: -
Erkély mérete: -
Felszereltség: -
Parkolás: -
Kilátás: -
Egyéb extrák: -
Részletes leírás
KIEMELT MEGBÍZÁS! KIZÁRÓLAG IRODÁNK AJÁNLATÁBAN


Kehidakustány Szőlő hegyen ajánlom figyelmükbe ezt a kiváló szerkezeti és esztétikai állapotú nyaraló házat. Vegyes falazatú, cserép tető fedéssel. Kandallós fűtéssel. Víz, villany a házban. Kettő szoba, konyha étkező.
Meglátni és bele szeretni! Gyönyörű, csendes környék. A telek rózsákkal, dísz bokrokkal és sok-sok gyümölcsfával beültetett. Térkövezett udvar, fedett kocsi beállóval. Saját fúrt kút. A kert rózsákkal beültetett részén kör alakú filagória. A telek bekerített.

-kettő szoba, konyha, étkező
-víz, villany a házban
-kiváló szerkezeti és esztétikai állapot
-gyönyörű, kert térkövezett udvar

A két falu a 17. század elején lassan ismét benépesült, és, bár a törökök többször portyáztak a terüle-tén, Kehida lassú fejlődést mutatott: Kustányban malom működött a Zalán, majd 1678-tól vám is. 1681-ben a Hertelendy család lett a falu földesura. Birtoklásuk idején Kehida ismét jelentős településsé ala-kulhatott, ahol a 18. század elején iskola is nyílt, ahova a kustányiak is jártak.
1757-ben házasulás révén jutott a Deák család tulajdonába a település, és 1854-es eladásáig náluk is maradt. Ekkor Széchenyi Ödön vásárolta meg Deák Ferenctől, majd adta tovább a Beronyi bankárcsa-ládnak, akiktől végül a Károlyiakhoz került.
A vasút (Balatonszentgyörgy–Zalaszentgrót vonal) 1895-ös megérkeztével komoly polgárosodási fo-lyamat indult meg Kehidán: több kereskedő és mesterember jelent meg a településen. 1924-ben a részben kiparcellázott Károlyi-birtokon egy mezőgazdasági iskola nyílt meg, amely a környék egyedüli kistelepülésen működő középiskolai létesítménye lett.
Az 1960-as évektől lassú elvándorlás jellemzi a két települést, amely a 70-es években gyorsult, mivel megszűnt a környéket kiszolgáló vasútvonal, illetve 1977-ben a mezőgazdasági szakiskola is.
A két település egyesülésére 1977-ben került sor. Kehidakustány számára komolyabb gazdasági fejlő-dést egy termálfürdő kiépítése hozta, melynek révén jelentős idegenforgalmi és vendéglátó hálózat épülhetett ki a 90-es és 2000-es évek során.


HÍVJON BIZALOMMAL!
Képek