Ingatlan hirdetési portál - Kedvező árú hirdetések
Hirdetési állományok kezelése - Ingatlan értékesítés
Minden egy helyen, a Magyar Ingatlan Központban!

Hírek

INGATLANPIACI INFORMÁCIÓK

Hírek, újdonságok, elemzések, jogi tanácsok, magyarázatok

A legfontosabb megtakarítási forma manapság a saját tulajdonú ingatlan

A megtakarítási piacra óriási hatással van az ingatlanpiac és a lakáshitelezés növekedése, az állampapírok reális versenytársai pedig most is nagy számban elérhetők és gyors ütemben bővülnek.
tovább

Ingatlannak minősül-e a könnyűszerkezetes építmény?

Előfordulhat, hogy egy földterületen könnyűszerkezetű épület vagy más hasonló építmény áll. Ilyen esetekben nem elhanyagolható kérdés, hogy az építmény része-e a földterületnek, ingatlannak számít-e, vagy pedig ingóságnak.
tovább

A jövő telekkönyve: jön a 3D ingatlan-nyilvántartás?

Fél évszázada nem látott méretű megújuláson eshet át néhány éven belül a magyar ingatlan-nyilvántartási rendszer.
tovább

A téglát kedvelik, de a vályogházat is szívesen veszik a magyarok

A lakáskeresők többsége társasházi lakást venne, de szinte ugyanennyien költöznének családi házba is – derül ki az Otthon Centrum legfrissebb elemzéséből.
tovább

Változékony éveken vannak túl a hazai ingatlanközvetítők

A 2016-os évben felgyorsult lakáspiaci élénkülés remélhetőleg növekedési pályára állítja majd az elmúlt években többszöri árbevétel csökkenést elszenvedett ingatlanközvetítéssel foglalkozó hazai vállalkozásokat. Emellett pedig a piaci szereplők számának zsugorodása is megállhat az idei évben.
tovább

Minden eddiginél drágábbak idén a lakások

Az FHB lakásindex alapján a drágulás mértéke a tavalyi utolsó negyedévhez képest nominálisan 7,6, míg reál értelemben 8,8 százalékos volt. Ez a válság utáni felívelés során mért legmagasabb negyedéves árnövekedést jelenti, az 1998 óta számított mutató még sohasem állt ilyen magasan.
tovább

Ennyiért veszik első lakásukat a magyarok

Idén összesen 89 500 tranzakció történt Magyarországon, ami alig marad el a tavalyi hasonló időszaktól, de például két éve ugyanekkor még a 64 ezret sem érte el a piac.
tovább

Amerikai befektetők vásárolják fel Magyarországot

2016 első hat hónapjában a közép- és kelet-európai országokba (Oroszország nélkül) irányuló kereskedelmi ingatlan-befektetések 59 százalékkal haladták meg a tavalyi év első félévében regisztráltat és több mint 5 milliárd eurót tettek ki.
tovább

Tömegével állnak üresen a vidéki magyarok házai

560 ezer lakás áll jelenleg üresen Magyarországon, ami a 4,4 milliós lakásállomány 12,7 százaléka - derül ki a KSH legfrissebb felméréséből.
tovább

A CSOK ellopja a show-t a kereskedelmi ingatlanok elől

Szinte alig jut figyelem az ingatlanpiacról szóló hírekben a lakosságnak szánt "ingyenmilliók" mellett a hazai kereskedelmi ingatlanokkal kapcsolatos egyre pozitívabb fejleményeknek, pedig bőven lenne miről írni és beszélni.
tovább

Az önkormányzatok szabályozhatják, milyen házat építhetünk

A javaslat arról szól, hogy a helyben jellegzetes építészeti szokásokat meghatározzák törvényi szinten, és ehhez minden építésznek alkalmazkodnia kell.
tovább

Ezekért a lakásokért tolonganak a külföldi vásárlók

A hazai lakáspiac élénkülése felkeltette a külföldi vásárlók érdeklődését is, akik ha nem is nagy számban, de folyamatosan jelennek meg a piacon.
tovább

Újabb meglepetés az ingatlanpiacon!

Bár a téli hónapok általában nem a lakásvásárlásról szólnak, 2016 első két hónapjában az a csoda is megesett, hogy a forgalom nem esett vissza. Sőt.
tovább

Viszik a lakásokat, mint a cukrot

Továbbra is erős hónapokat produkál a hazai lakáspiac. Panellakást 145 és 315 ezer forintos négyzetméteráron vásároltak az országban, a legdrágábban Budán, a legolcsóbban Kelet-Magyarországon.
tovább

Mennyiből épül egy csokos ház?

Megint beindulhatnak a betonkeverők a külvárosokban és elővárosokban.
tovább

Na de ki húzza fel azt a sok új házat?

A lakások áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentése megnövelte a készházgyártók, illetve forgalmazók megrendeléseit, a cégeknek azonban gondot jelent a szerelő csapatok hiánya.
tovább

Már lehet csokos hitelt igényelni

Van olyan bank, ahol már be is fogadták az első kérelmeket. Nagyon sok az érdeklődő.
tovább